Om Algebekæmperen

Tekst og billede

Følgende er fra Vendelboposten

"Michael Lyngby startede som Algebekæmperen, men nu har han udvidet sine arbejdsområder til noget lidt mindre naturligt.

- Fra algebehandling kommer man ret hurtigt til at arbejde med tagrensning. Så får man maskiner, som arbejder med et tryk, så man også kan fjerne graffiti, fortæller Michael Lyngby med et lille smil.

Og når nu han havde investeret i udstyret, så kunne han jo også lige så godt udvide forretningen til at omfatte graffiti. Og det var tilsyneladende en fornuftig investering.

Hjørring har en flok unge mennesker, som hærger rundt omkring i byen med deres spraymaling.

- Der er i hvert fald tre unge, som er meget aktive, siger Michael Lyngby, som kan kende dem på stilen og deres såkaldte ”tags”.

Han afviser dog grinende, at han gerne stak dem en belønning for at være endnu mere aktive. For selv om han som mange andre kan beundre flot graffiti, så er han ikke begejstret for de ulovlige kunstværker.

Derfor tilbyder han også sine kunder, at de kan få deres udsatte vægge behandlet, så graffitien ikke hænger nær så godt fast og nemmere kan fjernes. Selv uden de kemikalier og det tryk, som han kan sætte på sin mobile højtryksrenser.

- Og der er jo nogle mure, som ikke har godt af at blive udsat for trykket, konstaterer han.

Og selv om anti-graffitibehandlingen dybest set kan gøre ham arbejdsløs på sigt, så tøver han ikke med at tilbyde den.

- Det er vel det, man kalder kundepleje, smiler han.

Og han har jo stadig algerne, så der skal nok blive ved med at være arbejde til den 34-årige..."