Imprægnering af tage, facader, fliser og træ

Banner

Imprægnering

Tekst og billede

Imprægnering af træ er en god ide af flere grunde. Først og fremmest beskytter det træværket mod fugt, snavs, skimmel og svamp. Træ er et organisk materiale, der er naturligt modtageligt for vand og mikroorganismer, der kan forårsage skader og nedbrydning over tid.

Ved at imprægnere træet bliver det behandlet med et beskyttende materiale, der trænger ind i træet og skaber en barriere, som man kender fra oliering af træværk. Denne barriere hjælper med at forhindre, at vand og fugt trænger ind i træværket. Det er især vigtigt for udendørs trækonstruktioner, såsom, beklædning, terrasser, stakitter og havemøbler, der udsættes for vejrforholdene.

Imprægnering af træ forlænger også træets levetid betydeligt. Ved at beskytte træet mod fugt, skimmel og svamp kan man forhindre, at det rådner, splintrer eller bliver angrebet af insekter. Dette betyder, at man kan nyde træprodukter i længere tid, hvilket både sparer penge og reducerer miljøbelastningen ved at undgå at skulle udskifte træet.

Tekst og billede

Imprægnering af mineralske overflader, såsom beton, mursten, teglsten og fliser osv. beskytter overfladen mod indtrængning af vand, fugt, olie, snavs m.m. Beton og natursten er porøse materialer, hvilket betyder, at de kan absorbere væsker og pletter meget let. Imprægnering hjælper med at skabe en barriere, der forhindrer disse stoffer i at trænge ind i overfladen, samt hindre den naturlige nedbrydning, som vejr og vind bidrager til.

For det andet kan imprægnering forlænge levetiden og opretholde udseendet af mineralske overflader. Uden en beskyttende behandling er f.eks. fliser, mursten og beton mere tilbøjelige til at blive påvirket af vejrliget, som f.eks. frost, sollys eller regn. Disse faktorer kan forårsage overfladeafskalning, farveændringer og generel nedbrydning over tid. Imprægneringen er med til at bevare overfladens struktur og æstetik i længere tid.

Galleri
Mursten
Fliser
imprægnering 3
imprægnering 4

Imprægnering af fliser 

Efter rens af fliser kan man vælge at imprægnere den nu helt rene overflade. Fliseimprægnering sikrer, at flisen bliver langt mere modstandsdygtig over for alger og mos og andet smuds, da den ikke længere suger nær så meget vand og derved hæmmes vækstmulighederne.

Imprægneringen er diffusionsåbent, forsegler flisernes overflade og trænger ca. 1.5cm ned i flisen. Det gør at eksempelvis vand ligger sig på overfladen i stedet for at trænge ned i flisen. Imprægneringen er den bedste på markedet og kombineret med vores årlige algebehandling kan vi garantere dig et flot og varigt resultat.

Den årlige algebehandling er vigtig, da den bekæmper den konstante ovenfra kommende algepåvirkning. 

Det er ikke kun fliser, der er blevet vasket vi anbefaler behandling af. Har du fået lagt helt nye fliser, er det en god ide, at du sørger for at imprægnere dem hurtigst muligt. Imprægneringen har nemlig det formål at lukke fliserne, hvilket betyder at de ikke optager nær så meget vand.

Fordelen er, at det mindsker risikoen for frostsprængninger i overfladen på flisen. Samtidig giver det svære forudsætninger for at alger kan sætte sig fast på flisen. Vi giver desuden garanti mod at fliserne får flisepest. Imprægneringen er i høj grad med til at forlænge levetiden på dine fliser, og derfor en rigtig god ide.

 

Imprægnering af træterrasser:

Har du lagt ny træterrasse eller fået renset den gamle, anbefaler vi at få træterrassen imprægneret.

Imprægnering af træterrasse er en effektiv metode til at beskytte og forlænge levetiden på din træterrasse. Imprægnering betyder, at træets overflade bliver behandlet med et beskyttende middel, der trænger ind i træet og skaber en beskyttende barriere mod fugt, skimmel og alger. Denne behandling hjælper med at holde træterrassen i god stand og minimerer behovet for vedligeholdelse.

Det specielle ved træimprægneringen er at det beskytter træet, samtidig med at åndbarheden bibeholdes. Imprægneringen finder sted efter træterrassen er renset og helt fri for alger og andet skidt. Det er vigtigt at træterrassen er tør når der imprægneres, da det ellers ikke vil have den ønskede virkning.

Derudover kan imprægnering af træ også give en æstetisk fordel. Den anvendte imprægnering er farveløs, og det kan forbedre træets udseende ved at fremhæve træets naturlige farve og struktur.

Efter imprægnering af din træterrasse er det vigtigt at udføre regelmæssig vedligeholdelse for at bevare træets beskyttelse og udseende. Dette indebærer at fjerne snavs og alger samt udføre en algebehandling én til to gange om året.

 

Imprægnering af facader:

Har du fået renset din facade og behandlet den for alger, eller har et nybygget hus, tilbyder vi også at imprægnere den for dig. Ved at imprægnere facaden lukkes og beskyttes din facade, samtidig med den stadig er åndbar. Imprægneringen reducerer fugtindtaget, så den ikke optager lige så meget fugt. Du opnår dermed det bedste og mest effektive resultat, hvis du får imprægneret facaden efter rensningen. På den måde kan resultatet holde i mange år frem.

Murværk kan optage, transportere og afgive vand. Ønsker man at nedsætte tendenserne hertil, er imprægnering en mulighed.

Formålet med imprægnering af murværk kan være at minimere vandgennemtrængning i f.eks. vestvendte gavle, nedsætte tendens til misfarvning i form af: smudsmodtagelighed, fugtskjolder, begroninger og udblomstninger.

Man bør dog ikke imprægnere på murværk med opstigende grundfugt, eller hvor der på anden måde trænger vand ind i murværket fra andre sider end forsiden.

 

Vi ved at imprægnering kan være komplekst, så har I yderligere spørgsmål om imprægnering, er I mere end velkomne til at kontakte os. Vi står klar til at besvare jeres spørgsmål og vejlede jer.

I kan kontakte os ved at ringe til Michael på tlf. 31107329 eller sende en e-mail.

Vi ser frem til at høre fra jer og hjælpe jer med at opnå den bedste beskyttelse for jeres materialer.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System